Επιλογή Ηλεκτρολόγου Για Εξοικονόμηση Ενέργειας Στο Σπίτι

Η επιλογή του σωστού ηλεκτρολόγου δεν είναι τόσο εύκολη όσο η επιλογή κάποιου από τον Χρυσό Οδηγό. Οι συνέπειες της πρόσληψης λανθασμένου εργολάβου μπορεί να είναι οικονομικά καταστροφικές και ακόμη και επικίνδυνες.

Πρώτα από όλα, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουμε εάν ο ανάδοχος που σκέφτεστε να προσλάβετε, έχει άδεια, δεσμευτεί και έχει επαρκή γενική ευθύνη και ασφάλιση αποζημίωσης εργαζομένων.

Επιλογή ηλεκτρολόγου για εξοικονόμηση ενέργειας

Στη συνέχεια, πρέπει να προσδιορίσετε εάν είναι έμπειροι στο είδος της εργασίας που πρέπει να εκτελέσετε και εάν θεωρούνται γενικά καλοί, ειλικρινείς και αξιόπιστοι με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στην εγκατάσταση ηλεκτρικών στο σπίτι σας.

Το καλύτερο μέρος για να αρχίσετε να απαντάτε σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο Εξεταστών Ηλεκτρικών Εργολάβων ή / και στο Τμήμα Καταναλωτικών Υποθέσεων (βασικά η Αρχή που έχει δικαιοδοσία) και, φυσικά, στο Better Business Bureau.

Τώρα ας προσποιηθούμε για μια στιγμή ότι έχετε μια ηλεκτρική εργασία που πρέπει να κάνετε.
Όχι κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ίσως απλώς διορθώνει ένα φως που σταμάτησε να λειτουργεί.

Θα Καλέσετε Μερικούς Ηλεκτρολόγους Και Θα Λάβετε Προσφορές;

Μπορείτε, αλλά δεν θα το πρότεινα απαραίτητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να λάβουν πολλαπλές προσφορές για κάθε εργασία. Αυτό δεν συμβαίνει, και στην πραγματικότητα, η υποβολή προσφορών για κάθε μικρή δουλειά μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει.

Οι καλοί εργολάβοι είναι λίγοι και πολύ μακριά, και ζητώντας πολλαπλές προσφορές για μια μικρή δουλειά θα τους αποξενώσει μόνο την επόμενη φορά. Δοκιμάστε να το δείτε από την άποψή τους. Ο χρόνος τους αξίζει περίπου 100 €/ώρα, και όμως, αυτός ή αυτή κάνει το χρόνο να έρθει στην κατοικία σας και να σας δώσει μια δωρεάν εκτίμηση για όποια εργασία χρειάζεστε.

Θα Σας Προτείνει Σίγουρα Εξοικονόμηση Ενέργειας Ή Θα Έχετε Ακριβό Ρεύμα;

Συνήθως, ένας καλός ανάδοχος θα προσπαθήσει να σας προσφέρει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική προσφορά για “εξοικονόμηση ενέργειας” ειδικά την πρώτη φορά, μόνο για να σας κάνει πελάτη.

Αλλά πώς μπορείτε να πείτε εάν ο πρώτος ανάδοχος που περπατάει στο σπίτι σας είναι ο καλός εργολάβος; Μερικοί απλοί κανόνες ενδέχεται να ισχύουν εδώ όπως και στις αναβαθμίσεις ταχύτητας του ίντερνετ στο σπίτι σας, αλλά θυμηθείτε ότι υπάρχουν επίσης εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα.

  • Ένας καλός ηλεκτρολόγος θα κοιτάζει συνήθως το κομμάτι. Με άλλα λόγια, εάν αυτός ή αυτή φαίνεται ακατάστατος και αποδιοργανωμένος, τότε είναι πιθανώς ενδεικτικό του είδους της εργασίας που κάνει. Κάποιος που υπερηφανεύεται για τη δουλειά του συνήθως υπερηφανεύεται για την εμφάνισή του. Ορισμένοι εργολάβοι μπορεί να υποστηρίξουν αυτό το σημείο, αλλά θυμηθείτε ότι μιλάμε για γενικότητες εδώ και όχι για τις εξαιρέσεις. Αυτός ή αυτή πρέπει να έχει κάποιο είδος ταυτοποίησης εταιρείας (ακόμη και ένα πουκάμισο με λογότυπο).
  • Ένας καλός εργολάβος θα έχει εταιρικές κάρτες με το όνομα της εταιρείας τους ή / και το όνομά τους, το τηλέφωνο και την άδεια #.
  • Ένας καλός ανάδοχος θα ανταποκρίνεται γρήγορα στις κλήσεις σας και θα σας παρέχει μια δωρεάν εκτίμηση (για τις περισσότερες θέσεις εργασίας) την ίδια ημέρα ή εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, και θα πάρει το χρόνο να εξηγήσει τι θα κάνουν και πώς θα το κάνουν .
  • Ένας καλός ηλεκτρολόγος δεν θα προσφέρει ποτέ να κάνει τη δουλειά χωρίς να πάρει άδεια και μπορεί ακόμη και να απομακρυνθεί από τη δουλειά εάν ο ιδιοκτήτης σπιτιού επιμένει να μην τους πάρει. Θυμηθείτε, οι άδειες αποτελούν πρόσθετη ασφάλιση για τον ιδιοκτήτη σπιτιού που εγγυάται (μέσω επιθεώρησης) ότι η εργασία εκτελέστηκε με ασφάλεια και σωστή.
  • Ένας καλός ανάδοχος δεν θα κόψει ποτέ τις γωνίες και θα κάνει κάτι ανασφαλές για να καλύψει τον προϋπολογισμό σας. Αντ ‘αυτού, θα προσφέρουν προτάσεις για το πώς να τροποποιήσετε τα σχέδιά σας ώστε να ανταποκρίνονται τόσο στον κώδικα όσο και στις απαιτήσεις ασφάλειας και στον προϋπολογισμό σας. Εάν αυτά τα δύο δεν μπορούν να συναντηθούν, τότε θα σας ευχηθούν καλή τύχη και απομακρυνθείτε από τη δουλειά.
  • Ένας καλός ανάδοχος θα χαρεί να σας παράσχει αντίγραφα των πιστοποιητικών ασφάλισης και των αναφορών του όταν σας ζητηθεί. Προσπαθήστε να μην τους ζητάτε εκτός εάν πρόκειται για δουλειά αξιοπρεπούς μεγέθους.

Ας υποθέσουμε ότι ένας ιδιοκτήτης σπιτιού θα ήθελε να κάνει μια μικρή αλλαγή ή προσθήκη στο ηλεκτρικό τους σύστημα. Εάν το ηλεκτρικό σύστημα είναι παλιό, τότε αυτό το τμήμα του συστήματος ενδέχεται να χρειαστεί να προσαρμοστεί στα τρέχοντα πρότυπα κώδικα πριν μπορέσουν να το προσθέσουν ή να το τροποποιήσουν.

Προκειμένου να παρακάμψει αυτόν τον κανονισμό, ο ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να επιμείνει να γίνει η εργασία χωρίς άδειες και ενδεχομένως ακόμη και να προσλάβει κάποιον χωρίς άδεια για να κάνει τη δουλειά.

Αυτό που δεν συνειδητοποιεί είναι ότι εάν το σπίτι τους καεί, πιθανότατα ΔΕΝ θα καλυφθούν. Η πολιτική του ιδιοκτήτη σπιτιού σας δηλώνει πιθανώς (πολύ ξεκάθαρα) ότι όποιος κάνει δουλειά στην κατοικία πρέπει να διαθέτει κατάλληλη άδεια και όλοι οι κώδικες κτιρίων, υδραυλικών και ηλεκτρικών θα πρέπει να ακολουθούνται και να εκτελούνται εργασίες με άδειες όπου απαιτείται.

Εάν προσλάβατε κάποιον που νομίζατε ότι έχει άδεια, αλλά τελικά δεν ήταν, εξακολουθεί να ΔΕΝ καλύπτεται επειδή δεν έχετε λάβει άδειες για την εργασία και, όσον αφορά την ασφαλιστική εταιρεία, έγινε παράνομα.

Προσοχή Στις Προσφορές Που Σας Κάνουν Οι Ειδικοί Του Ρεύματος

Εάν και όταν αποφασίσετε να κάνετε μια δουλειά για να υποβάλετε προσφορά, βεβαιωθείτε ότι η εργασία έχει καθοριστεί σωστά (σε λεπτή λεπτομέρεια) έτσι ώστε όλοι οι εργολάβοι να υποβάλλουν προσφορές για ακριβώς τα ίδια πράγματα. Διαφορετικά, δεν υπάρχει τρόπος να πούμε ποιος υποβάλλει προσφορά στα μήλα και ποιος προσφέρει τα πορτοκάλια. Το να μην προσδιορίσετε σωστά μια δουλειά είναι ίσως το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού.

Γιατί; Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να έχετε 10 δοχεία, 4 φώτα και 2 dimmer σε ένα δωμάτιο.
Χωρίς να προσδιορίσετε τους ακριβείς τύπους όπως (Standard, Decora, other), amperage (15/20), τοποθεσία και μέθοδος χρήσης (αυτό χρησιμοποιείται από καλούς εργολάβους για να προσδιορίσει πόσα δοχεία να τοποθετήσει σε ένα μόνο κύκλωμα), τύπους φώτων , βολβοί (R30, R40, αλογόνα κ.λπ.) και στάνταρ (για Hi Hats) στάνταρ, βολβοί ματιών, κ.λπ., ισχύς λαμπτήρων (καθορίζει τον τύπο και την βαθμολογία των χρησιμοποιούμενων dimmer), δεν υπάρχει τρόπος να πούμε ποιος υποβάλλει προσφορά. Και αυτές είναι μερικές από τις μεταβλητές που χρησιμοποιούνται για μια αρκετά απλή δουλειά!

  • Ένας καλός ηλεκτρολόγος χρησιμοποιεί πάντα υλικά πρώτης κατηγορίας ποιότητας εργολήπτη και δεν χρησιμοποιεί ποτέ τίποτα άλλο, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό. Συνήθως θα σας τιμολογήσουν και θα σας δώσουν αυτόματα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας. Αυτό είναι όπου αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν υποβάλλουν προσφορές με άλλους εργολάβους. Κάποιος άλλος μπορεί να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα αλλά κατώτερα υλικά, τα οποία θα τους επέτρεπαν να έρθουν σε πολύ χαμηλότερο από τον καλό ανάδοχο. Πιθανότατα γνωρίζουν ότι θα έχετε προβλήματα με τα στοιχεία που έχουν εγκατασταθεί νωρίτερα και όχι αργότερα, αλλά δεν σας ενδιαφέρει επειδή υπερβαίνει την περίοδο εγγύησης (αν έχουν ακόμη και ένα).
  • Ένας καλός ανάδοχος θα λάβει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δοχεία (όπως υπολογιστές, εξοπλισμός ψυχαγωγίας, ηλεκτρική σκούπα κ.λπ.) και αυτόματα συνυπολογίζει τις (ειδικές) γραμμές για αυτά τα είδη, παρόλο που οι τρέχοντες κωδικοί ενδέχεται να επιτρέπουν όλα τα δοχεία που θα συνδεθούν σε ένα μόνο κύκλωμα.

Άλλοι εργολάβοι δεν θα το κάνουν και επομένως θα είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά φθηνότερα. Φυσικά, όταν ξεκινάτε να διακόπτετε τους διακόπτες επειδή τα νέα δοχεία υπερφορτώνουν το κύκλωμα, δεν θα υπάρξει τίποτα να το κάνει, επειδή δεν παραβίαζε κανέναν κωδικό εκείνη τη στιγμή και το πιο σημαντικό, δεν το καθορίσατε .

Αλλά πώς θα μπορούσατε να το καθορίσετε; Δεν βρίσκεστε στο ηλεκτρικό πεδίο και υποθέσατε ότι ο ανάδοχος θα το γνώριζε καλύτερα και θα το συνυπολογίσει.

Λοιπόν, έχετε δίκιο. Ο καλός ηλεκτρολόγος το συνυπολόγισε ήδη, αλλά δώσατε τη δουλειά στον άλλο.

Αρχίζετε να λαμβάνετε την εικόνα σχετικά με τους κινδύνους πολλαπλών προσφορών; Πολύ συχνά, δεν καταλήγετε με τον καλό εργολάβο.

Αυτό είναι ένα πολύ τυπικό σενάριο υποβολής προσφορών και είναι προφανές γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να ασχολούνται με εργολάβους Κάντε λάθος κίνηση και μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα.

Πώς Θα Επιλέξετε Οικονομική Προσφορά Ενέργειας Και Ρεύματος;

Εν πάση περιπτώσει, αν κάνετε προσφορά για το έργο, προσπαθήστε να το ορίσετε σωστά ίσως από έναν αρχιτέκτονα ή μηχανικό. Ένας καλός κανόνας θα ήταν, αν λάβετε πολλές προσφορές, να επιλέγετε πάντα από τη μέση προς τα πάνω και ποτέ να μην επιλέγετε ποτέ τη χαμηλότερη προσφορά.

Όταν επιτέλους επιλέξατε έναν εργολάβο, ζητήστε τους ένα αντίγραφο των ασφαλιστήριων συμβολαίων τους και βεβαιωθείτε ότι όλα (συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών έναρξης και λήξης σε μεγαλύτερες θέσεις εργασίας) είναι γραπτά.

Πολύ συχνά μικρότεροι εργολάβοι εργάζονται έξω από το σπίτι τους ή το γκαράζ τους, και πολλοί δεν έχουν ασφάλιση αποζημίωσης εργαζομένων. Αυτό μπορεί ή όχι να είναι ένας παράγοντας. Εάν έχουν έναν βοηθό μαζί τους ή στείλουν κάποιον άλλο στο σπίτι σας για να κάνουν τη δουλειά, θα γίνει τεράστιος παράγοντας.

Χωρίς αυτό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εσείς (ο ιδιοκτήτης σπιτιού) είστε 100% υπεύθυνοι για τυχόν ατυχήματα που ενδέχεται να υποστούν οι εργαζόμενοί τους. Επιπλέον, πολλοί εργολάβοι έχουν μόνο αρκετή ασφάλιση γενικής ευθύνης για να ικανοποιήσουν τους κρατικούς κανονισμούς, αλλά πουθενά δεν είναι αρκετά κοντά για να πληρώσουν για το σπίτι σας εάν καεί.

Τέλος, μια τελευταία σημείωση προσοχής. όπως με όλα τα άλλα στη ζωή, “παίρνετε αυτό που πληρώνετε”.

Με άλλα λόγια, μην αφήσετε την τιμή από μόνη της να είναι ο καθοριστικός παράγοντας κατά την πρόσληψη ηλεκτρικού εργολάβου. Θυμηθείτε, εάν ένας υδραυλικός χάσει, θα έχετε πλημμύρα, εάν ένας ηλεκτρικός εργολάβος χάσει θα έχετε φωτιά ή ίσως ακόμη χειρότερα.