Πώς Η Δορυφορική Κάλυψη Άλλαξε Τα Τεχνολογικά Δεδομένα

Το να είσαι στο δρόμο έχει τα πλεονεκτήματά του. η ελευθερία είναι η μεγαλύτερη. Ένα μειονέκτημα ήταν η Υπηρεσία Διαδικτύου, αλλά έχοντας κάνει πολλές μελέτες σχετικά με τα κινητά δορυφορικά συστήματα Διαδικτύου και τις μελλοντικές τεχνολογίες. Ήμουν σε θέση να γίνω δοκιμαστής beta του συστήματος MotoSat το 1999. Έχω χρησιμοποιήσει το σύστημα πάντα νόημα.

Η εταιρεία μου, είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους με μια Στρατηγική Συμμαχία για να δοκιμάσουν το πρώτο Πλήρως Αυτόνομο, πλήρως Δικτυακό Εταιρικό Κινητό Γραφείο, εκμεταλλευόμενο τη νεότερη τεχνολογία WiFi. Ήμασταν οι πρώτοι στον κόσμο που είχαμε αυτές τις ισχυρές δυνατότητες που την εποχή εκείνη σχεδόν έκρηξαν την απόδοση του Πενταγώνου με την επένδυση των 77 εκατομμυρίων δολαρίων και το Iridium Bailout.

Τα Κινητά Εταιρικά Γραφεία είναι το Κύμα του μέλλοντος, όπου το Network Centric Warfare (Net-Centric) στην αγορά σε συνδυασμό με στρατηγικά κέντρα κινητών εντολών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός δικτύου δικτύων, το οποίο τελικά θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς της αγοράς τους. Οι εταιρικοί γίγαντες μαθαίνουν σιγά-σιγά ότι το παιχνίδι αλλάζει. Και είμαστε αυτοί που τους διδάσκουμε. 

Τεχνολογία Σε Όλες Τις Χώρες Εκτός Ελλάδας

Είμαστε οι ηγέτες στην τεχνολογία και θα πρέπει να μάθουν τον σκληρό τρόπο. Οι Car Wash Guys είναι κορυφαίοι στη βιομηχανία όλων των εποχών. Όσον αφορά τη βιομηχανία πλυσίματος αυτοκινήτων, τους αφήσαμε στη σκόνη πριν από μια δεκαετία. Σήμερα χρησιμοποιούμε 20 φορές λιγότερο νερό, το ένα τρίτο της εργασίας και ξοδεύουμε λιγότερο από το ένα δέκατο της πρωτεύουσας για να το κάνουμε

Τώρα έχουμε πολύ μεγαλύτερα ψάρια για να τηγανίσουμε καθώς πηγαίνουμε για το χρυσό. Για να εργαστείτε με αυτήν την τεχνολογία πρέπει να μετακινήσετε την επιχείρησή σας με την ταχύτητα της σκέψης.

Εμείς στην ερευνητική ομάδα του Bravo της WashGuys, μελετήσαμε τις νεότερες δορυφορικές τεχνολογίες. Οι περισσότερες από τις πρόσφατες μελέτες μας ήταν σχετικά με τη μετάδοση δορυφορικών δεδομένων και, όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι έχουμε γίνει πολύ γνώστες με τα δορυφορικά μέσα επικοινωνίας με τα χρόνια, τυχαία έζησα δίπλα στο Μαλιμπού από έναν φυσικό που εργάστηκε στο Rockwell Research Center στο Thousand Oaks Π.Α. 

Πρώτα θα θέλαμε να μιλήσουμε για τις ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ρελέ και τα προβλήματα ασφάλειας των δεδομένων όταν τα δεδομένα μεταπηδούν από δορυφόρο σε δορυφόρο ή από δορυφόρο σε έδαφος. 

Προβλήματα Χωρίς Λύση Αλλά Με Αλλαγές

Επίσης με τα προβλήματα του ρελέ όπου μπορούν να καταγραφούν όλα και όλα τα δεδομένα. Όπως όλοι γνωρίζουν το Πεντάγωνο διέσωσε το έργο Iridium, το οποίο είναι καλό αφού μάθαμε πολλά από αυτό. Το συμβόλαιο των 75 εκατομμυρίων δολαρίων βοήθησε να πληρώσει τους λογαριασμούς των 7 εκατομμυρίων το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των 40 εκατομμυρίων ετησίως στην Boeing που πετά τους δορυφόρους. 

Παγκόσμια κάλυψη

Το Iridium ήταν ωραίο γιατί κάλυπτε ολόκληρη τη Γη, όλους τους ωκεανούς και τις απομακρυσμένες περιοχές, με εφεδρικούς δορυφόρους έτοιμους για κάθε περίπτωση. Το Iridium είχε 66 δορυφόρους σε τροχιά σε χρήση περίπου 485.000. Πολύ κοντά και βοηθά στην καθυστέρηση δεδομένων που σχετίζεται με δορυφόρους που είναι συνήθως μισό δευτερόλεπτο ή περισσότερο. Τα δεδομένα μπορούν να μεταδοθούν σε 1Mbs, το οποίο είναι αργό λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες μετάδοσης δεδομένων Wash Guys 10-12.265 Mps και τη λήψη 1Mbs, γρηγορότερα από εκείνη του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. 

Το άλλο πρόβλημα που βλέπουμε με το σύστημά τους είναι το ρελέ στο Tempe, το σπίτι της Motorola AZ, το οποίο δεν είναι ασφαλές λόγω του νεότερου κύματος πιθανών τρομοκρατικών συσκευών, όπως η ηλεκτρονική ώθηση για σύντομο περίπτερο που λειτουργεί από την κατασκευή κορυφών και θα μπορούσε εύκολα να καταστρέψει το σταθμό αναμετάδοσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άλλα συστήματα, τα οποία δεν είναι συστήματα φωνής και γενικά βασίζονται στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν δορυφόρους δεδομένων, είναι πολύ καλύτερα, όπως το Σύστημα Globalstar.

Με την Globalstar, η οποία είναι χρεωμένη και έχει χρεοκοπήσει, λόγω μικρού ποσού χρέους προς την Qualcomm, η οποία επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα και Loral, ενδέχεται να πάψει να υπάρχει. Η EuroCom διαθέτει ένα τακτοποιημένο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται στη ναυτιλιακή βιομηχανία και υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο στο Professional Mariner αυτό το μήνα σχετικά με αυτούς και μερικούς άλλους. 

Είναι παρόμοιο με το Imersat και υποστηρίζει συστήματα PBX και PABX σε πλοία. Φυσικά, η προσέγγιση του λυγισμένου σωλήνα από την GlobalStar αξίζει να ληφθούν υπόψη οι 48 λειτουργικοί δορυφόροι και τα τέσσερα ανταλλακτικά. Μόνο το πραγματικό πρόβλημα είναι η περιοχή από 70 μοίρες βόρεια έως 60 μοίρες νότια. Και επίσης τα κενά εάν πούμε στη μέση του ωκεανού στο επίπεδο της θάλασσας στο Νότιο Ατλαντικό και ή στη μέση του Ειρηνικού. 

Δορυφορικό Σήμα

Πολλοί δορυφόροι μπορούν να μεταδώσουν το κωδικοποιημένο σήμα, αλλά σε αντίθεση με το σύστημα Iridium, οι δορυφόροι δεν μιλούν στον εαυτό τους.

Το Iridium φυσικά είναι η θεωρία του Arthur C. Clark στην πράξη και αξίζει να σημειωθεί. το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή με τη μετάδοση δεδομένων είναι τα προβλήματα με την άμεση θέα στον δορυφόρο, τα οποία έχουμε αντιμετωπίσει. Δύσκολο για υποβρύχια, και κάτω από καταστρώματα σε σκάφη ή κτίρια. 

Καλό για να πιάσει κακούς που πρέπει να βγουν έξω για να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο, ούτε και σε σπηλιές. Το Iridium, όπως όλο το λογισμικό της Microsoft, έχει τριπλό πλεονασμό και χρησιμοποιεί τεχνολογίες CDMA για την είσοδο των δεδομένων από το σημείο μετάδοσης στο επίγειο σύστημα. Τα συστήματα Inmarsat περιλαμβάνουν το σύστημα I-4, το οποίο μπορεί να μεταδώσει δεδομένα σε 432 MBPS αποδεικνύεται εξαιρετικό για πράγματα όπως βιντεοδιάσκεψη. Οι νεότεροι δορυφόροι της Inmarsat λέγεται ότι μπορούν να έχουν 10 φορές περισσότερες επικοινωνίες από τους τρέχοντες. 

Δεδομένου ότι οι δορυφόροι Inmarsat είναι 22, 300 μίλια πάνω από τρεις δορυφόρους καλύπτουν τη Γη με 3 αντίγραφα ασφαλείας. Αλλά θυμηθείτε με αυτό το υψόμετρο υπάρχει χρονική καθυστέρηση. Αυτό θα το παρατηρήσετε όταν βλέπετε ροή βίντεο από τους πολέμους της Μέσης Ανατολής σε ζωντανές εκπομπές στην τηλεόραση, CNN.